Profecitė e Biblės 2

“Epoka e Re” e antikrishtit

Në vitet e fundit gjithnjë e më shumë është folur  rreth globalizimit dhe një rendi të ri botëror.Gjithnjë e më shumë shohim të përdoren simbolet e preferuara  "Epokës së Re"si ylberi , piramida,barkodi dhe numri  666,  pentagrami etj, muzikë, filma, dokumente identifikimi, produkte që shiten në super market...                       Rrënjët e "Epokës së Re" astrologji dhe okult.Sipas teorisë së astrologjisë gjoja për çdo 2000 vjet, njerëzimi është duke hyrë në një epokë të re(ujori) pasi epoka e krishtërimit(peshqit) ka marrë fund dhe krishtërimi do të shkojë në “prapasken  të historisë” pas vitit 2000.Lëvizja e"Epokës së Re"   është një  rrjeti i padukshëme i sekteve te ndryshme në mbarë botën si Budizmi,feja Hindu,Masoneria,Magjia, Astrologjia, Hipnoza, Spiritualizmi                 ( kryesisht fetë e Lindjes dhe Okultizmi)...  dhe fetë tradicionale:islami,katolicizmi dhe besimi ortodoks që ka për qëllim  të sjellë   mesinë e "Epokës së Re" pra  antikrishtin.« 11 Pastaj pashë një bishë tjetër duke dalë nga toka; ajo kishte dy brirë si të qengjit por fliste si  dragua. 12 Ajo ushtronte të gjithë pushtetin e bishës së parë në prani të saj dhe e bënte tokën dhe ata që banojnë në të ta adhuronin bishën e parë, së cilës i ishte shëruar plaga vdekjeprurëse»Zbulesa 13.                                                          Shoqëria Theosophical u themelua me1875 dhe kishte kryetare HELENA BLAVATSKY. Presidenti i tretë i kompanisë u bë  ALICE BAΙLEY (1880-1949).Ajo vinte në kontakt me hierarkinë shpirtërore të “mësuesve”(djajve)  , nga ku ajo mori informata dhe udhëzime për "planin", dmth krijimin e "Epokës se Re" dhe "Rendit te Ri Botëror". Në librat e ALICE BAΙLEY është shkruar teoria e lëvizjes New Age e cila duhej të mbahej e fshehtë deri ne 1975-ën.   Propagandimi i lirisë seksuale nga mediat(Marilyn Monroe,ElvisPresley,Madonna etj janë ndër propaganduesit më të mëdhenjë të të gjitha kohërave të lirisë seksuale),shëmbja e murit të Berlinit  dhe rrëzimi i sistemit komunist,lufta kundër terorizmit dhe “Pranvera Arabe” që kanë për qëllim ti shtrojnë rrugën mbretërisë globale të antikrishtit dëshmojnë se teoritë e ALICE BAΙLEY po realizohen në ditët tona.


                                                                                             

Komploti Botëror:iluminantët

Më 1 Maj të vitit 1776 Adam Vajshopi themeloi një lëvizje të veçantë e të fshehur republikane të quajtur ''Iluminantët'' emër shumë i vjetër mistik që iu është dhënë shkollave dhe grupeve që kanë mësuar misticizmin babilonas.                                           Kanë egzistuar shumë sekte në vende të ndryshme me emrin ''iluminantët'' por asnjëra nuk ka luajtur rolin e lëvizjes që themeloi Vajshopi nga Bavaria.Anëtarët e saj pas vitit 1778,arrijnë të nënshtrojnë të gjitha lozhat masone të cilat më pas, realizojnë me përpikshmëri politikën dhe qëllimet e Vajshopit.Qëllimi kryesor dhe i fundit i iluminantëve është revolucioni botëror, të cilin synojnë ta bëjnë me ndërmjetësimin e shumë udhëheqesve shtetërorë me veglat e tyre, të cilët verbërisht kryejnë urdhërat e tyre.                                       Principet okulte dhe satanike që përbëjnë thelbin e mësimit të tyre i ndërrojnë qëllimet dhe mendjen atyre që hyjnë në rradhët e tyre. Nisma e këtij mësimi satanik, buron nga agnosticizmi.Iluminizmi është i përhapur në Itali, Spanjë, Suedi dhe në një pjesë të madhe të botës, kurse ne SH.B.A. sot zë vendin më prioritar.Të gjitha formulat që ka shfrytëzuar Vajshopi, e kane prejardhjen prej burimeve religjioze persiane dhe egjiptiane dhe shërbejnë  për rrënimin e shoqërise egzistuese.Vajshopi për t'i zënë të gjitha lozhat masone ka paramenduar një sistem të fshehur, me anë të të cilit të gjithë njerezit e tij, shumë shpejt arrijnë në pozitat më të larta dhe marrin qeverinë dhe udheheqjen e lozhave. Mijëra lozha të tilla themelohen në mbarë botën dhe nën komandën e Vajshopit, minojnë çdo qeveri që i pengon.E njëjta gjë ndodh edhe sot,historia po përsëritet(prandaj u përmbys sistemi komunist,prandaj u bë lufta në Irak ,Afganistan në vëndet arabe të Afrikës së Veriut dhe sot në Siri).Ndikimi i iluminantëve në Europë dhe SH.B.A ka qenë shumë i madh. Kjo gjë është e mbartur në gjeneratat e ardhshme edhe deri në ditët e sotme, përmes besimeve më të vjetra të fshehura siç është astrologjia, okultizmi, kabalizmi, nomerologjia etj. Shumë amerikanë të njohur kanë qenë gjithashtu të inkuadruar në të. Në vitin 1913 Rezerva federale amerikane e vë në emblemën e banknotës prej një dollari, piramidën egjiptiane me syrin e Luciferit (djallit)që i sheh të gjitha.Iluminantët dhe lozhat masone që u janë nën shtruar atyre (1200 - 1300 organizata të ndryshme në mbarë botën) nën parrullën për ''paqe botërore''  kanë për qëllim të sjellin antikrishtin.Ja disa prej emrave te iluminantëve më të njohur:
 • Aalyiah
 • Alicia Keys
 • Angelina Jolie
 • Barack Obama
 • Beyonce
 • Beyonce Knowles
 • Bob Dylan
 • Bob Marley
 • Bono (from U2)
 • Britney spears
 • Celine Dion
 • Chris Brown
 • Cypress hill
 • David bowie
 • Drake
 • Dr dre
 • Eminem
 • George Washing ( Freemason)
 • George W. Bush(babai dhe djali)
 • Jay z
 • Jay-Z
 • Jennifer Hudson
 • Jennifer Lopez
 • Jim Carey
 • Justin Bieber
 • Kanye West
 • Katty Parry
 • Kobe Bryant
 • Laddy Gaga
 • Lady gaga
 • Lebron James
 • Lil Wayne
 • Madonna
 • Marilyn Manson
 • Michael Jackson(me vone u rebelua)
 • Miley Cyrus
 • Nas
 • Nicki Minaj
 • Notorious B.I.G
 • P. Diddy
 • Mbreteresha Elizabeth (& e gjithe familja mbreterore)
 • Rihanna
 • Papa
 • T pain
 • Tupac Shakur (
 • YeahYeahYeahs
 • Warren Buffet
 • Whitney Houston (anetare per te cilen flitet se eshte vrare nga vete iluminantet)
 • Willow Smith
 • Wiz Khalifa.....lista eshte pa fund.
Simboli kryesor i illuminatit është piramida me një sy në majë që është huazuar nga Egjypti i Lashtë. Eshtë simboli i Horusit, perëndia Diell, që simbolizon “ndricimin, illuminimin” . Syri sipër piramidës simbolizon syrin e antikrishtit(vëllai i madh-big brother) që përgjon cdo gjë.                                                              Një element shumë i rrezikshëm në filozofinë e kësaj organizate dhe doktrinës së saj është përdorimi  i drogave, hashashi, për të prodhuar një gjëndje të iluminuar ose të ndricuar të mëndjës një komponent që lidhet direkt me binomin Knights Templar (Kalorësit e Tempullit) dhe Order of the Assassins (Urdhëri i Vrasësve) qe daton vitin 1050 mbas Krishtit.                                                                                   Teknikisht një Illuminati është një Master Mason që ka perftuar gjithë njohurine dhe "ndricimin" dhe niveli i tij i reputacionit apo dhe hierarkisë e kalon atë te grades 32 madje edhe 33. (Keto janë gradat më të larta në Masonery).Ja kush jane strukturat e Illuminatit dhe ku shtrihen ato:                                                                                                                                        Bankat dhe Grupi Monetar

1- Bankat Nderkombetare Qendrore
2- Bankat Qendrore
3- Fondi Monetar Nderkombetar
4- Banka Boterore
5- Banka Nderkombetare e Te Ardhurave
6- Banka Boterore e Kursimeve
7- Korporatat Shumekombeshe
8- Fondacionet

e
Grupet e Shoqerive Sekrete

# Freemasonry
# Skull & Bones
# Grand Orient Lodge
# Grand Alpina Lodge
# Knights Templar
# Royal Order of the Garter
# Priory De Sion
# Rosicrucians


Grupet Politike

1- Udheheqesit e Qeverive te vendeve te ndryshme te botes
2- Kombet e Bashkuara
3- Bilderbergers
4- Komisioni Trilateral
5- Keshilli i Mardhenjeve me Jashte
6- Klubi i Romes
7- Instituti Aspen
8- Korija Bohemiane
9- Federatat Rajonale (Nato, EEC, etj)
10-Sindikatat Nderkombetare te Punetoreve


Grupet e Inteligjences

# CIA
# KGB
# British Intelligence
# Mafia/Krimi i Organizuar
# Kartelet e Droges
# Interpol
# Partite Komuniste


Grupet Fetare

1- Keshilli Boteror i Kishave
2- Keshilli Kombetar i Kishave
3- Parlamenti Boteror i Feve
4- Vatican, The Sovereign Military Order of Malta (SMOM)
5- Grupet dhe Kultet e te ashtuquajtures New Age
6- Protestantet Liberal Te Denominuar
7- Unity Church
8- Unitarian / Universalist Church Baha'i
9- Tempulli i Kuptimit


Grupet qe merren me edukimin


# UNESCO
# World Peace Groups
# Planetary Congress
# World Constitution and Parliamentary Assoc.
# Environmental Groups
# Lucis Trust
# World Goodwill
# World Union
# Esalen Institute
# Media Establishment
                                                                                                      
Elita e kësaj organizate mbi organizatat, në pjesën më të madhe kanë lindur të tillë. Pra janë fëmijë të ish-elitës dhe prindërit e tyre kanë qënë masonë, si gjyshërit dhe stërgjyshërit.
Ja si
është shprehur një nga krerët e Masonëve, i gradës më të lartë: Eksistojmë sot në këtë botë sic kemi ekzistuar prej mijëra vjetësh, një trup i ndricuar humanësh të gjithë së bashku në atë që mund të quhet Urdhëri i Kalvarit. Përbëhet nga ata të cilët me forcën e mendimit dhe atë shpirtërore kanë arritur të gjejnë fatin e fshehtë të këtij qytetërimi.E ardhmja e këtij fati sekret është një Rend Botëror i drejtuar nga një Mbret me fuqi të mbinatyrshme. Ky mbret i ardhshëm do të jetë një pasardhes i denjë dhe pjestar i Urdhërit të Illuminati dhe që i përket një familje heronjsh të qënies njerëzore(Manly P. Hall 33°  Mason).  Sa për tju mbajtur më në korrent të ngjarjeve, prej disa kohësh qarkullon termi NWO ose New World Order ose Rendi i Ri Botëror që në mënyrë paksa të mekur është përmendur nga media zyrtare dhe që ka filluar të kundërshtohet haptazi në qarqet progersive, shkencore, politike dhe sociale. Hapat e para të këtij NWO janë stabilizuar me krijimin e bashkimit Europian dhe synimi është që të shtrihet në të gjithë botën.Bilderbergers(Gjermania) janë nga grupimet më të fuqishme ekonomike sot në botë, që disponojnë mjete financiare dhe politike kaq të pamasa sa mund të rrëzojne në gjunjë cdo lloj qeverie.Familja Bush është një pjestare e Masonëve, madje e Freemasonry. Vetë George Bush i riu dhe i vjetri janë pjestarë të njërës nga gradat e freemasonry Skull & Bones.Iluminantët kontrollojnë dhe mediat globale.Ne, vazhdimisht jemi të ushqyer me propagandë, lajme të këqija,pornografi, gënjeshtra, opinione ....Çfarë është që krijon kaq frikë dhe pasiguri në jetën tonë? A thua jeta është kaq e frikshme apo është dikush dhe dicka që e krijon qëllimisht një ndjesi të tillë? Pjesa më e madhe e frikës dhe e terorit shpërndahet nga media e cila zotërohet nga një pjesë e vogël njerëzish në majat më të larta .Illuminati është një organizatë e strukturuar në mënyrën më të përsosur dhe me njerëz që janë në pozicione shumë të larta elitare. Këta njerëz janë super të pasur ekonomikisht dhe qëndrojne mbi ligjet.Këta njerëz janë sot aktorët kryesorë të cdo gjëje që ndodh, politikisht dhe ekonomikisht. Janë përfaqesuesit e familjeve më të pasura në botë dhe  kontrollojnë cdo gjë në botë,janë Vendimarrësit të cilët hartojnë rregullat që duhet të ndiqen nga presidentët dhe qeveritë.Janë Illuminati ata që kontrollojnë trafikun global të drogës dhe të armëve,ata që financojnë fushatat elektorale që në shumë raste  bëhet me lekë droge.Fuqia nuk qëndron tek politikanët por tek Illuminati, elitarët e të cilës janë krerë të komplet bankave ndërkombetare. Kandidatët për presidentë në ShBA , zgjidhen me kujdes nga linja e gjakut të 13 familjeve Illuminati. Nëse bëjmë një kërkim të vogël del se pothuasje të gjithë presidentët e Amerikës janë nga e njëjta linjë gjaku ose sic e quajnë bloodline "mbreterore" familje të lidhura në mënyrë të ngushtë me njëra tjetrën.Pra kush janë qëllimet e Illuminatit dhe objektivat e tij? Kjo tashmë dihet dhe termi NOW është mëse i pranishem sot. NWO (New World Order) Rendi i RI Botëror. Ata duan të krijojnë këtë rend të ri botëror dhe një qeveri të vetme botërore, nën drejtimin e tyre natyrisht, për të mbajtur nën kontroll komplet globin në një sistem fashist dhe dhune.Një nga Illuminantët më të rrezikshëm që ka sot toka amerikane është familja Rockfeller, gjermanë bavarez te emigruar në Amerikë në vitet 1700 (JOHANN ROCKEFELLER) dhe bashkepuntor i ngushtë me Prescott Bush (gjyshi i ish presidentit të Amerikës) e cila në mënyre të vazhdueshme kishte sponsorizuar ardhjen në pushtet të Hitlerit. Dhe ishin elita e klasës politike, ushtarake  të  Hitlerit ata që shkuan në Amerikë. Gjenerali Reinhard Gehlen, nazist i thekur dhe Illuminati i devotshëm në bashkëpunim me Allen Dulles (një bavarian Illuminati dhe nazist amerikan) krijuan bërthamen e CIA-s dhe më pas atë të NSC (national security counsil) si dhe NSA (national security agency) dhe në bërthamën e saj ishin të gjithë ata nazistë SS të cilët erdhën në Amerikë nëpërmjet operacioneve Sunrise, Overcast, dhe Paperclip(Reinhard Gehlen dhe Allen Dulles  dyshohen të jenë pjestarë elitar të Knights of Malta).Dy nga lobet më të fuqishme freemasone sot në botë jane Skull & Bones krijuar në Universitetin e Yale (pjestar i të cilës është familja Bush prej me shumë se 6 brezash) dhe The Knights of Malta (pjestar i të cilës është familja Blair, ish kryeministri anglez).Ka dhe organizata të tjera  si ajo angleze Round Table që drejtohet dhe kontrollohet direkt nga Familja Mbretërore Anlgeze.

Illuminantët shkaktarë të gjakëderdhjes në Irak,Afganistan,Libi,Egjipt,Siri ,Ukrain

Strategjia e tyre është sic vijon: Strategët e Illuminatit krijojnë Problemin duke financuar, grumbulluar dhe trajnuar një grup "opozitar" për të stimuluar trazira ndaj një vendi të pavarur që është penges për planet e tyre(nuk kontrollojnë qeverinë e këtij vendi) të cilin ata duan ta destabilizojnë. Grupe të tilla "opozitare" janë zakonisht të identifikuara nga mediat si "luftëtarë të lirisë" ose "clirimtarë".Në të njëjtën kohë, liderët e forcës politike në pushtet ku fillon konflikti, demonizohen dhe sulmohen ashpër duke u emërtuar si Hitler (Assadi,Saddam Hussein, Miloshevici, Janukovici,Kadaffi,etj)."Luftëtarët e Lirise" jo rrallë grumbullohen nga shtresa kriminale lokale si psh në rastin e UCK ku në gjirin e saj kishte shumë nga trafikuesit e drogës.Të njejtët strategë të NWO janë njësoj të përfshirë në armatimin e fshehtë dhe asistencën teknike ndaj liderëve që janë në fuqi në vendet e konfliktit (Illuminati gjithmonë përfitojnë nga konfliktet e armatosura për të huazuar para, shesin armë dhe materiale të tjera për të dyja palët që janë të përfshira në konflikt).Më pas konflikti përhapet në publik nëpermjet mediave që kontrollohen nga Illuminati të cilat shfaqin pamje të tmerrshme, foto të frikshme masakrash dhe krime ndaj civilëve të pafajshëm.Në këtë pikë tërhiqet vëmendja e plotë dhe njëzëri thuhet "Duhet bërë dicka !..dhe kështu fillojnë bombardimet.                                                                                   Shikoni se si vriten civilë të paarmatosur në Irak nga  helikopterët amerikanë. Këto pamje shokuese tregojnë se si vriten 5 civil të paarmatosur në rrugët e Bagdatit në 12 Korrik të 2007,njëri prej të cilëve ishte babai i 2 fëmijëve, i cili megjithëse ishte i plagosur vazhdonte të qëllohej pa meshirë Askush nuk u dënua për këtë krim.I vetmi që u dënua ishte autori që i publikoi këto pamje, njeriu që i bëri të njohur botës krimet e Natos në Irak dhe në Afganistan( janë vrarë dhe gra dhe fëmijë të pafajshëm) me fakte dhe dokumenta. Bradley Manning  ish-anëtar i forcave të armatosura të SHBA dënohet me 35 vjet burg për spiunazh.

Sipas një raporti nga WikiLeaks ushtarët amerikanë pasi egzekutuan 10 civilë duke përfshirë 5 fëmijë dhe një foshnje 5-muajshe, bënë thirrje për një sulm ajror për të fshehur provat.Kjo ngjarje ka ndodhur në Irakun e Jugut në 2006-ën . Kjo është Evropa e “lirisë dhe e demokracisë”,Evropa qe e shtrinë sundimin e saj mbi kufomat e njerëzve.Shikoni se cfarë i kushtoi Ukrainës një “JO” që presidenti Janukovic i tha BE-së.  

Ku po shkon Bashkimi Evropian?

Perandoria Romake dhe Gjermania Naziste

Bashkimi Evropian:Perandoria e fundit Gjermane

Bashkimi Evropian duhet te ndryshoje emer se sundimi i tij po zgjerohet ne kontinentin Aziatik pertej kufinjve te Evropes!Kryeqyteti i vertete i BE eshte Berlini dhe Vatikani.                             Sfera e influences se BE sot

Rekord historik Botëror shënojnë cmimet në Britaninë e Madhe.

Mbretëria e Bashkuar ishte fuqia më e madhë botërore gjatë shekujve XIX dhe XX por antarësimi i saj në Bashkimin Evropian dhe në Nato(është e katërta në botë për shpenzimet ushtarake) e kanë shndëruar atë në një koloni të Evropës ose ndryshe India e Evropës(50 milionë paund në ditë paguajn Britanikët për të financuar Bashkimin Evropian).Në 40 vjetët e anëtarësimit të saj në BE,Britanisë i është shkaktuar një deficit prej qindra miliarda paund dhe britanikët mendojnë se ky antarësim është i shtrenjtë dhe i papërballueshëm për interesat kombëtare.                                                                                                          Sipas statistikave të dyshimta të institucioneve perëndimore Mbretëria e Bashkuar renditet ndër vëndet më të pasura të Botës(llogaritet vetëm rroga mesatare mujore 1000£-1300£),por realiteti atje është krejt ndryshe.Cmimet e frutave janë të papërballueshme për xhepin e britanikëve prandaj ato shiten me kokra(për shembull 1 kokër hurma 50gr kushton gjysëm paund) kurse perimet tregtohen të ambalazhuara në sasi të vogla(200gr) .                         Përsa i përket tarifave të transportit publik ato janë nga më të lartat në Evropë,për shëmbull për të qarkulluar nga periferia e Londrës(nga aeroporti Gatwick) në qëndër të saj nuk mjafton aboneja mujore prej 85£ e cila mbulon hapësirën deri në Croydon,por duhet edhe një abone e dytë 55£ pra shuma e përgjithshme është 140£(170euro).                         Qeratë e banesave në Angli janë nga më të lartat në Botë.Ato janë më të larta se rroga mujore e anglezëve.Një hyrje me një dhomë(1+1) kushton më tepër se 1000£ në muaj,kurse një hyrje me 2 dhoma(2+1)kushton nga 1500£ deri në 3000£ në muaj.Londra po shndërrohet në Mumbai                                                        Qindra mijëra banorë të Londrës për ti mbijetuar kostos së lartë të jetesës po i drejtohen të ashtuquajturav flatshare(marin me qera një dhomë brenda të të njejtës hyrje ku banojnë dhe familje të tjera me të cilat ndajnë tualeten dhe guzhinën).Qeraja e këtyre dhomave varjon më e lira nga 100£ në javë(500 euro në muaj) deri në 300£ në javë.Në foton e mëposhtme paraqitet dhoma më e lirë që mund të gjesh në Londër me siperfaqe 6 metra katror  e cila i ngjan më tepër qelisë së një burgu dhe nuk ofron as kushtet më minimale për jetesë(shtepitë në Londër janë ndërtuar në shekujt e kaluar). Brenda të njëjtës hyrje banojnë edhe 3 familje të tjera me të cilat duhet të ndash tualetën dhe guzhinën,dhe cmimi i kësaj dhome është 100£ në javë(500 euro në muaj).

Legalizohet në Belgjikë eutanazia(vrasja) e fëmijëve.

Belgjika është shteti i parë në botë që ka dhënë aprovimin për praktikimin  e eutanazisë edhe tek minorenët.Pas ligjit për martesat Gay dhe eutanazisë për të rriturit parlamenti ka votuar pro projektligjin për  eutanazinë e fëmijëve pa caktuar ndonjë kufizim në moshë. Ky është ligji më i errët në historinë e njerëzimit.Në Belgjikë, e cila e ka legalizuar eutanazinë në vitin 2003, kemi parë vrasjen e pacientëve si p.sh. të paaftët, te depresionuarit, burgosurit shumë  prej të cilëve  nuk e kanë kërkuar atë  dhe tani ne do të shohim atë të zgjerohet tek fëmijët . Ky është një zhvillim i tmerrshëm.Por kur flasin për vrasjen e fëmijëve me sëmundje të pashërueshme ligji nuk sqaron se cilat janë fazat e fundit të një sëmundjeje të pashërueshme, nuk sqaron nëse ajo zgjat disa javë apo pak vite,pra nuk  vendos asnjë kohëzgjatje.Prindërit duhet të vendosin për fëmijen, por c farë ndodhë kur ata janë të ndarë ose nuk janë dakortë?Por si është e mundur të jenë të sigurtë se fëmija e kërkon vetë vdekjen në rastin kur prindërit të paaftë për ti mbajtur ata mund të ushtrojnë presion mbi fëmijët dhe ti manipulojnë  që ta pranojnë eutanazinë?! Programi i eutanazisë i ka rrënjet tek Gjermania Naziste dhe u zhvillua zyrtarisht nga shtatori i vitit 1939  deri në gusht të vitit 1941 dhe vazhdoi jozyrtarisht  deri në fund të regjimit nazist në vitin 1945.Në tetor të vitit 1939, Hitleri nënshkroi dekretin per eutanazinë të cilin po e përkthejmë në shqip: "Udhëheqësit e Rajhut  Bouhler dhe Dr med. Brandt janë të ngarkuar me përgjegjësinë e zgjerimit të kompetencave të mjekëve të caktuar, të caktuar me emër, në mënyrë që pacientëve të cilët, në bazë të gjykimit të njeriut , janë konsideruar të pashërueshem, mund tu jepet vdekja   pas një diagnoze dalluese". Gjatë këtij aksioni mjekët vranë me mijëra njerëz të cilët me ekzaminim mjekësor ishin gjykuar se kishin sëmundjeje të pashërueshme.